Deelgebieden Defensie-eiland

Defensie Eiland

Het Raamwerk bevindt zich in de oude loodsen op Defensie-eiland; één van de meest bijzondere plekken in Woerden. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Hier woon je heerlijk ontspannen, maar geniet je tegelijkertijd ook van alles wat Woerden te bieden heeft!

Uitgesproken en herkenbaar

Defensie-eiland herbergt veel kwaliteiten die door duurzaam ontwikkelen behouden blijven en zelfs versterkt worden. Zo gaan we spaarzaam om met materialen en tonen we respect voor een stukje historie door daar waar mogelijk bestaande gebouwen te renoveren en te hergebruiken. Ook de openbare inrichting van het plan refereert aan het verleden.

Op Defensie-eiland zijn we begonnen met bouwen in Noord. Kom naar het eiland en laat je verrassen door de mooie mix van stoere, industriële stadswoningen aan de oostoever en prachtige, statige herenhuizen aan de westoever. Daarnaast hebben we twee bijzondere woontorens gebouwd die naadloos aansluiten op de sfeer van het eiland. Het resultaat mag er zijn! Inmiddels zijn we met volle vaart bezig met de bouw van Midden, een plan met minstens zoveel kwaliteit. Zuid is het laatste stuk van het eiland dat wordt opgebouwd en daarmee hét slotstuk. En niet zomaar één: de diversiteit aan woningen en stijlen is enorm. Er is daarom voor iedereen wel een plekje te vinden waar hij of zij zich helemaal thuis voelt!

Natuurlijk zal het industriële karakter altijd voelbaar blijven, maar op het eiland heerst straks vooral rust. Alsof het er altijd is geweest. Hier woon je heerlijk ontspannen in het centrum van Woerden.