Woerden; een stad waar je van houdt

De perfecte uitvalsbasis, maar eigenlijk te leuk om achter je te laten; Woerden! Een stad met veel gezichten. Oude gebouwen, in ere hersteld, geven de stad karakter; nieuwe hippe shops, maken Woerden tot een aantrekkelijk winkelgebied. Uitgaan, culinair genieten en recreëren in de prachtige natuur. In Woerden kan het allemaal.

Centraal in Nederland

Een echte Woerdenaar verlaat de stad nooit, maar Woerden wordt ook gevormd door nieuwe bewoners. Mensen die ‘van buiten’ komen en die heel bewust kiezen voor een sfeervolle stad, met een groen hart, centraal in Nederland. Geografisch gezien neemt Woerden een interessante positie in. Met de auto ben je zo op de A12. Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn goed bereikbaar. En ook met het openbaar vervoer kun je hier goed uit de voeten.

Om de hoek van Het Raamwerk op Defensie-eiland ligt het karakteristieke stationsgebouw Station Woerden, waar de treinen stoppen naar Leiden, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. De nieuwe fietsroute die voert over het eiland, heeft de verbinding verbeterd tussen het station en de binnenstad.

Ultiem genieten

Het zal niet voor iedereen gelden, maar de gemiddelde stadsbewoner kan een beetje reuring op zijn tijd wel waarderen. Dat is precies wat Woerden is. In de basis een rustig stadje, dat af en toe geweldig opleeft. De Woerdense VakantieWeek is één week lang het toneel van optredens en activiteiten voor jong en ouder. En wat je ook niet mag missen, is de gezellige Koeienmarkt, Jazzin Woerden, het Nachtcultuur-festival en in de zomer het straattheaterfestival Woerden.

Voor een avondje culinair genieten wandel je vanaf Defensie-eiland zo de stad in. In Woerden heb je keuze genoeg. Van laagdrempelige steak tot chique haute cuisine. Aanraders zijn Kasteel Woerden, ‘Bij Petrus’ in De Kazerne, Van Rossum in het Arsenaal, Breuren en De Dukdalf met uitzicht op de haven. Mooie gerechten in een bijzondere, historische omgeving.

Gezellig winkelen

De Rijnstraat, de Voorstraat, het Kerkplein en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het hart van Woerden is gevuld met gezellige winkelstraten. Hier zie je niet alleen maar grote ketens, maar juist de kleine lokale ondernemer is goed vertegenwoordigd. Wil je jezelf, je moeder of geliefde verwennen? Ga dan voor de lekkerste bonbons naar De Truffel in de Voorstraat of haal een mooie bos bloemen bij Bloemrijke Verleiding in de Rijnstraat. Elke woensdagochtend heb je de weekmarkt en op zaterdag moet je echt even over de streekmarkt lopen. Makers verkopen zelf hun streekgebonden producten. Dat is het mooie van Woerden.

Beelden van Woerden

Waar ligt Het Raamwerk | Defensie-eiland?